Review ATV Linhai 500S DragonFly

Share this post

Constructorul de ATV-uri cu cele mai mari vanzari din Romania a venit pe piata cu un model nou de ATV care ridica stacheta la un alt nivel. Linhai 500S DragonFly este un model proiectat si dezvoltat special pentru piata europeana, fiind echipat cu o multime de accesorii si componente premium care ii ofera acestui vehicul imaginea unui ATV modern si performant. Chiar daca acesta vine cu un design nou, Linhai 500 mosteneste ADN-ul specific celorlalte ATV-uri din gama Linhai, care si-au demonstrat deja fiabilitatea pe drumurile si prin padurile din Romania.

Cu siguranta, succesul de pe piata autohtona a ATV-urilor din gama Linhai se datoreaza in cea mai mare parte pretului acestora. Constructorul chinez a reusit sa ofere clientilor produse fiabile si competitive la un pret foarte bun, ATV-urile Linhai fiind parca special proiectate pentru piata din Romania. Disponibil pe alte piete europene si sub numele de Hytrack HY 510 S, noul ATV DragonFly 500 vine cu o serie de noutati, inclusiv un motor nou de capacitate mai mare.

La fel ca si in cazul fratiorului sau mai mic de 400cc, suspensia este independenta pe toate cele patru roti. Aceasta este special proiectata pentru traseele off-road, fiind de tipul MacPherson cu doua amortizoare independente pe fata, in timp ce pe spate este montata o suspensie cu dublu brat (Double A-Arm), de asemenea cu doua amortizoare independente. Datorita acestui tip de suspensie, ATV-ul va ofera o stabilitate excelenta si un confort sporit, chiar si pe cele mai dificile trasee.

Sistemul de franare montat pe noul ATV Linhai este unul hidraulic pe disc. Astfel, Linhai 500 este echipat pe fata cu doua discuri, in timp ce pe spate este montat un singur disc. Ca si in cazul celorlalte ATV-uri, acesta mai dispune si de frana pentru parcare, care poate fi actionata cu ajutorul unui cablu de frana.

Afisajul ATV-ului este asigurat de un bord multi-functional digital. De asemenea, noul Linhai 500S mai dispune si de o priza 12V tip bricheta.

Poate cel mai important rol al unui ATV este utilitatea acestuia, iar pentru ca Linhai 500S DragonFly sa indeplineasca aceasta cerinta, constructorul l-a echipat cu o serie de accesorii, utile pentru orice fermier. Astfel, ATV-ul dispune de portbagaje fata/spate foarte rezistente, confectionate din otel, capacitatea maxima de incarcare a ATV-ului fiind de 200 kg. De asemenea, Linhai 500 poate tracta o incarcatura de pana la 750 kg.

Din echiparea standard a ATV-ului mai face parte si un troliu electric care poate fi foarte util la tractarea diferitelor incarcaturi sau atunci cand vehiculul se impotmoleste. Acest troliu are o capacitate de tractare mai mare fata de cele ale modelelor anterioare, putand tracta pana la 1360 kg (3000 lbs). Datorita dotarilor sale, noul DragonFly 500S este un adevarat cal de povara, fiind ideal atat pentru muncile din jurul fermei cat si pentru plimbarile relaxante prin natura.

O evolutie evidenta a celor de la Linhai este si in ceea ce priveste confortul oferit pasagerilor. Linhai 500 este prevazut cu o sa proiectata special pentru doua persoane, partea din spate destinata pasagerului fiind putin mai inaltata pentru a-i asigura acestuia o vizibilitate cat mai buna si o pozitie cat mai comoda. Confortul oferit de acest ATV este completat de spatarul pentru pasager si de aparatorile pentru maini care fac parte din echiparea standard.

Nu putem trece cu vederea design-ul foarte atractiv al noului ATV. Acesta mosteneste celebrele bari cu LED-uri, incorporate in carena ATV-ului, de la versiunea DragonFly 400S. Ca si o noutate adusa de Linhai 500S putem nota noile jante pe 12 inch in doua culori, confectionate dintr-un aliaj de aluminiu. Pe acestea sunt montate anvelopele cu profil off-road pe 25 inch. De asemenea, grafica clasica Linhai de pe carenele ATV-ului a fost refacuta complet, noul design fiind mult mai elegant si mai modern. Imaginea unui ATV modern este completata de noile semnalizatoare cu LED, acestea fiind mult mai usor vizibile.

Cu o istorie lunga in spate, compania fiind fondata in 1956, Linhai a devenit cel mai mare constructor si importator de ATV-uri din China, fiind recunoscut si la nivel mondial. Mai multi ani la rand, ATV-urile Linhai au fost pe locul 2 in Europa la cele mai bine vandute ATV-uri. In anul 1994, compania Jiangsu Linhai Power Machinery Group a semnat un contract de parteneriat cu Yamaha Motor, schimbandu-si denumirea in Jiangsu Linhai-Yamaha Motor. Noua companie a preluat tehnologia si fiabilitatea motoarelor constructorului japonez, construind o noua generatie de motoare sub brandul Linhai si Yamaha.

Share this post